Η ΕΡΤ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ για τη Βόρεια Κορέα στο οποίο προβάλλονται  και οι δύο όψεις του νομίσματος, οι διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας πέρα από την προβεβλημένη παρωχημένη εικόνα της χώρας από τον μιντιακό κόσμο.

Οι Βορειοκορεάτες διασκεδάζουν, γελούν, έχουν κινητό και αρχίζουν σταδιακά να απαγκιστρώνονται από την ασφυκτική κρατική παρεμβατικότητα του παρελθόντος. Παράλληλα σε αυτή την πραγματικότητα, το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας ολοένα και αυξάνεται, ο μιλιταρισμός και η προσωπολατρία  συνεχίζουν να υφίστανται και η ελίτ της Βορείου Κορέας βαδίζει σε άλλη διάσταση από τον απλό κόσμο, κάνοντας φανερό το ταξικό χάσμα που επικρατεί, γεγονός που δεν αποτελεί ραδιουργία του Κιμ.

Όταν κάτι μας είναι ξένο, πριν βιαστούμε να βγάλουμε εσφαλμένα συμπεράσματα, αξίζει τον κόπο μια πιο προσεκτική προσέγγιση του θέματος, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια ιστορικό- πολιτισμική εμπέδωση της διαφορετικότητας και εξοικείωση με έννοιες όπως αυτή του δόγματος της Τζούτσε ή του κομφουκιανισμού, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τη μακρινή χώρα των Κιμ.

Η ΕΡΤ, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου δημιούργησε μια ψηφιακή εμπειρία στον πολύπλοκο κόσμο των αντιθέσεων της μακρινής χώρας.

Για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα συνεργαστήκαμε με τη δημοσιογράφο Φραγκίσκα Μεγαλούδη. Η διετής εργασιακή της εμπειρία στη Βόρεια Κορέα αποτέλεσε το έναυσμα για την προσπάθεια αυτή.